EN | HR | DE

Financiranje

Prilikom kupnje plovila vrlo bitnu ulogu ima i način financiranja kupnje plovila. Najvažnije je pronaći fleksibilno rješenje koje će najbolje pristajati vrsti plovila i načinu korištenja, a svojim karakteristikama neće dodatno opteretiti vlasnika nego će mu omogućiti najveću moguću udobnost u korištenju i upravljanju plovilom.
Za svoje klijente u suradnji sa specijaliziranim financijskim institucijama razvili smo posebne oblike financiranja svih vrsta plovila iz naše ponude nebitno radi li se o motornom plovilu ili jedrilici, o jednom plovilu ili cijeloj floti.
Ovisno o vrsti upotrebe plovila i potrebama klijenta, plovila se mogu financirati putem financijskog i operativnog leasinga na rok od 8 godina a klijenti mogu biti trgovačka društva, obrtnici, slobodna zanimanja, građanstvo te jedinice lokalne upreve. Osim samih troškova financiranja po želji klijenta u mjesečnu ratu može se uključiti i puno obavezno i kasko osiguranje te drugi povezani troškovi.

Financijski leasing omogućuje da nakon isteka ugovora steknete vlasništvo nad plovilo. Tijekom cijelog trajanja ugovora pravno vlasništvo nad plovilom je na strani leasing kuće dok je primatelj leasinga ekonomski vlasnik te evidentira i obračunava amortizaciju i kamatu kao troškove poslovanja. Ovaj oblik posebno je namijenjen onima koji u sustavu PDV-a ostvaruju pravo na povrat pretporeza.

Operativni leasing prvenstveno omogućuje korištenje plovila, a ne posjedovanje. Po isteku ugovora korisnik vrlo lako može zamijeniti plovilo novim te samo nastaviti s plaćanjem ugovorenih mjesečnih najamnina. Po isteku ugovora o leasingu ne predviđa se otkup plovila ni stjecanje vlasništva nad plovilom od strane korisnika leasinga.

Osim financiranja za pravne i fizičke osobe iz Republike Hrvatske u mogućnosti smo ponuditi i financiranje za državljane EU, s posebnim pogodnostima za klijente koji za svoja plovila imaju ugovore vezu u hrvatskim marinama, a žele koristiti plovila pod zastavom neke od zemalja Europske unije.
Svim svojim klijentima u mogućnosti smo ponuditi kupnju plovila po sistemu „ključ u ruke“ gdje klijent samo mora odabrati plovilo koje odgovara njegovim željama i mogućnostima, a sve ostalo je naša briga.